Flyin’ vanvittig skyerne

Ikke hel lotta tid til at tænke på forretningsmæssige principper og etik, når flyver Air Moldova fra Chisinau til Frankfurt. De konstante knirkende lyde gør det svært at fokusere på at udvikle en idé over syv hundrede ord. De fleste af ens koncentration går til blot holde den sovjetisk-byggede, Jakovlev Yak-42 op i luften. Så da jeg gnave på min lam kabob (til morgenmad!), og flyet gnaver på mine nerver, tillade mig luksus at jotting ned et kabob skewered tanker. Med fingrene hvidere end Colorado sne, gribende en af deres cognac-snøret kaffe, går her:
Handlinger taler højere end ord –
Det var en forholdsvis lille avis historie et par år siden. Administrerende direktør for niveau 3 kommunikation, Jim Crowe, “overrasket hans aktionærer” ved at annoncere før tid hans planer om at sælge nogle af hans lager og hvorfor (han ønskede at tilbagebetale sin opstart gæld). Crowe kræver ikke hans selskab officerer til at gøre det samme, de har brug for kun “overensstemmelse med loven”. Men Crowe besluttede at gå videre. Hvorfor? “I slutningen, jeg er Chief Executive officer, så bukken slags stopper her.” Harry Truman ville være stolt. Jeg ved, jeg er.
Leder du efter en ærlig (wo) man-
Hvilket minder mig, hvis du kender nogen, som har udvist en usædvanlig ærlighed i firmaet eller organisationen, jeg vil gerne høre om dem. Blot e-mail oplysninger til Diogenes@corp-psych-mgmt.com. De mest interessante tre mennesker–efter at sikre deres tilladelse–vil blive profileret i denne kolonne i de kommende måneder. “Scuzati-ma, miss, øh, domnisoara? Kunne jeg have endnu en af disse kaffe, va rog? Multumesc.”
Du gotta gå din tale –
Det overraskende hvor mange organisationer siger, de har et funktionelt formål eller mission, men faktisk ikke. Det kan skrives ned et sted, men det er kun der, det er ikke i hjerter og sind af folk i organisationen. Mange mission udtalelser forgylde selv lily med påmindelser til at handle etisk og i de bedste interesse for kunden. Men det er ofte kun en CYA bevægelse, ikke rigtig levet.
Som man siger kornorienterede elektriske plader, når du er op til din, øh, hals i alligatorer, det er svært at huske dit mål var at dræne sumpen. Og så når der opstår kriser, mange virksomheder bruger band-aid tilgange til at løse deres problemer. Men det er da de bør henvise til deres mission statement. Det er bolden til at holde øje med og vil guide dig gennem mange et morads. Ikke bare talte, skal det være gik hver dag.
“Domnisoara? Kunne jeg have endnu en af dem…? Øh, hvad er støj? Åh… Du ved, hvad? Nu kaffe, bare cognac, va rog. Multumesc. Da, da, morgenmaden var lækker. “
Yakety-yak-
Jeg kid Air Moldova, men det er virkelig en sikker og venlige flyselskab. Yak-42 blev bygget specielt til primitive lufthavne uden start-og landingsbaner, at operere i sådanne alvorlige klimaer som nordlige Sibirien, så det er en hårdfør skrog. Moldova, selv er ofte forveksles med en fiktiv sted i “Dynasti” TV-show år tilbage. Beliggende mellem Rumænien og Ukraine, er det faktisk et af de lande, NIS (nyligt uafhængige stater), tidligere en del af Sovjetunionen. Det forsøger hårdt på at anlægge vestlige forretningsprincipper, trods vanskelige økonomiske tider og politisk uro på den østlige grænse. Behov for moderne medicinsk udstyr og forsyninger, hvis du kender nogen der skal doneres, så kontakt mig. Jeg vil gøre mit bedste for at se de få det. Multumesc.
Yderligere oplysninger:

2 thoughts to “Flyin’ vanvittig skyerne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.